Etusivu » Uutiset » PATE MUSTAJÄRVEN KOKO SOOLOURA YKSIIN KANSIIN – KUUDEN LEVYN BOKSI SISÄLTÄÄ TUOREEN ”TYYLILLÄ” -BIISIN

PATE MUSTAJÄRVEN KOKO SOOLOURA YKSIIN KANSIIN – KUUDEN LEVYN BOKSI SISÄLTÄÄ TUOREEN ”TYYLILLÄ” -BIISIN

Suomirokin ikonin Pate Mustajärven yli 30-vuotinen sooloura on viimein niputettu yksiin kansiin. Mittava kuuden levyn, 133 biisin ja 38-sivuisen bookletin paketti juhlistaa tänä vuonna 60 ikävuoden merkkipaalun ohittaneen Popeda-keulakuvan uraa. Vesa Kontiainen on yhteistyössä Mustajärven kanssa koonnut boksin biisilistan ja toimittanut bookletin, joka sisältää Paten kertomana tarinan jokaisesta biisistä. Paketti julkaistaan 14.10.2016.

Boksille on koottu tunnettuja hittejä kuten ”Ukkometso”, ”Mä elän vieläkin”, ”Koskipuiston kuu” ja viimeisin radiohitti ”Ei luotu kestämään”. Tälle julkaisulle varta vasten sävelletty uusi ”Tyylillä” -biisi on edellisen Pate-hitin tapaan Lovexista tutun Christianin ja Marko Merosen käsialaa. Kuuntele biisi tästä!

“Biisi kuulosti heti ensikuulemalta omalta ja kun sanatkin istuivat hyvin tähän päivään niin halusin ehdottomasti levyttää sen, mentiin sitten ‘tyylillä’ studioon”, kertaa Mustajärvi.

Kirjoittajakaksikko kertoo hakeneensa biisiin Mustajärven aiemman soolotuotannon sävyjä, mutta kuitenkin niin, että lopputulos olisi vahvasti kiinni tässä päivässä ja tarjoaisi myös kuulijoille uuden puolen artistista. 

”’Tyylillä’ on hieno jatkumo aiemmalle yhteistyöllemme. On suuri kunnia olla mukana niin säveltäjänä kuin tuottajana tällä 60-vuotisjuhlan biisijulkaisulla. Tekstissä on hienoa syvyyttä ja ennen kaikkea varsin ajankohtainen teema varmasti monelle suomalaiselle. On varmaa, että Paten tulkitsemana ‘talkoot’-sana, sai vielä täysin uudenlaisen ja painavamman merkityksen”, Christian toteaa.

”Biisiaihio syntyi mielikuvasta, jossa kaurismäkeläinen mies silittää paitaa ja plankkaa kenkiään rintamamiestalossa. Hän mumisee ’kun lähden, lähden tyylillä’. Kuvassa oli jotenkin ahdistava vire ja tajusin, ettei siinä tansseihin oltu menossa. Se oli sisuuntunut suomalainen mies, menettämässä otetta elämästään ulkoisten uhkien saattelemana, joka siinä silitteli ja plankkaili. Mies, joka ei suotta näytä, vaikka vähän sattuiskin, eikä anna periksi”, kommentoi biisin lähtökohtia Marko Meronen.

Pakettiin on sisällytetty myös harvinaisuuksia muun muassa Popedan tunnetuksi tekemän ”Kersantti Karoliinan” polkkaversio, tamperelaisen jääkiekkojoukkueen kannatuslaulu ”Tappara on terästä” ja ”Sydän on sinivalkoinen”.
”Elämässä pitää olla runkkua” -kappale löytyy boksilta kolmena eri versiona: alkuperäisen Paten & Grand Slamin levytyksen lisäksi Juice Leskinen Grand Slamin live-versiona, jossa Pate toimii solistina, sekä tuoreempi Paten ja Pena Penninkilammen duettoversio vuodelta 2010.
Arkistokätköistä on boksille poimittu myös Masi Luoma & Luojanluomat –yhtyeen vuonna 1984 esittämä ”Onhan päivä vielä huomennakin”, jossa Pate toimii vierailijana. Mittavalla julkaisulla on ”Tyylillä”-uutuuden lisäksi myös ennen julkaisematonta materiaalia kuten ”Kieltolaki”, ”Nathalie”, ”Haaskalinnut saalistaa” ja ”Buena Sera (Signorina)”.

“Mulle oli tosi tärkeetä, että juhlaboksi saatiin ulos fyysisenä julkaisuna, oikeasti käteen hyllystä otettavana tuotteena. Sekin olettamus nääs vallitsi jossain kohtaa, että se olisi julkaistu ainoastaan diginä. Mutta eihän tällaisen dinosauruksen levyjä voi julkaista vain diginä!”, puuskahtaa Mustajärvi.

Pate Mustajärvi juhlistaa merkkivuottaan julkaisemalla kyseisen boksin ja uuden biisin lisäksi 29.9. “Pate Ikurista” –kirjan, joka on 192-sivuinen runsaasti kuvitettu tarina miehen elämästä julkisuudesta tuttuna Patena ja siviiliminä Pauli Mustajärvestä. Kirjan julkaisee Docendo Oy.

Katso koko biisilista: www.pate.fi

Kuuntele “Tyylillä” tästä!

Lisätiedot:
JULKAISIJA Sony Music / Ratas Music, Aapo Hellman, 040 509 1855, aapo@ratasmusic.fi
MEDIATIEDOTUS ProPromotion Oy, Taija Holm, 040 748 3435, taija@propromotion.fi

FACEBOOK

Cover for Pate Mustajärvi
59,030
Pate Mustajärvi

Pate Mustajärvi

Pate Mustajärven virallinen Facebook-sivu.
Syksyllä 2024 luvassa #pelkkääpatee.

1 week ago

Pate Mustajärvi
Moro! Pyysin Pelkkää Patee - kiertuebändin jäseniä esittelemään itsensä, jotta te tiedätte ketä tulette syksyn keikoilla mun vierellä näkemään. On meinaan totisesti kova ryhmä! On paitsi tanakasti taitoa, rutiinia ja kokemusta, myös nuoruuden intoa, energiaa ja uskallusta. Mukana siis Mikko Kangasjärvi (koskettimet ja haitari), Jari Latomaa (akustinen kitara ja urut), Santeri Kotamäki (kitara), Milla Heinonen (basso), Aleksi Ylimäki (rummut) ja Capri Selo (taustalaulu). Kyllä tällä porukalla kelpaa soitella! Joko sulla on liput taskussa? #pelkkääpatee Live Nation Agency Finland ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 week ago

Pate Mustajärvi
Noiden kirjojen tilaamisen yhteydessä kun tuli puhetta, niin muistutan, että niin kirjat kuin muut Pate-fanituotteet löytyvät kätsysti Backstage Rock Shopin verkkokaupasta. Backstage kulkee mukana myös syksyn kiertueella ja on läsnä kaikilla Pelkkää Patee-kiertueen paikkakunnilla! #pelkkääpatee #backstagerockshop #fanituotteet #soolopate ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 week ago

Pate Mustajärvi
Hei vähänkö mahtavaa! Kustantaja ilmoitti juuri, että Ratinaan se päättyi - 46 vuotta Popedaa -kirjasta otetaan jo kolmas painos 💪 Joko sä olet lukenut tai kuunnellut tämän kirjan? #ratinaansepäättyi Docendo ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Pate Mustajärvi
Tänään ajelin Helsinkiin reenailemaan Niemisen Esan kanssa omaa osuuttani toukokuussa Nokia Arenalla järjestettävään Kiitos Paula -konserttiin. Ylläribonuksena itse diivakin pöllähti paikalle. Meinasi Ikurin poikaa ruveta jänskättään! Mutta olipa mukava nähdä Paula! Toukokuussa nähdään taas. Kiitos Esa. Ja #kiitospaula.📸 Niklas Rosström ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Pate Mustajärvi
Turku o’hoi! Pelkkää Patee -kiertueelle ei löytynyt Turusta ajallisesti eikä logistisesti sopivaa laskeutumispaikkaa, mutta marraskuussa tullaan teidänkin hoodeille juhlistamaan pikkujoulukautta! Nähdäänkö siis siellä? Lisätiedot ja liput täältä: www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/koko-kansan-firman-pikkujoulut/ ... See MoreSee Less
View on Facebook