Etusivu » Uutiset » PATE MUSTAJÄRVEN “2021”-EP ON KOOSTE MIEHEN KORONA-AJAN SINGLEKIMARASTA

PATE MUSTAJÄRVEN “2021”-EP ON KOOSTE MIEHEN KORONA-AJAN SINGLEKIMARASTA

Pate Mustajärven “2021” – EP on monella tapaa ajankuvainen julkaisu miehen korona-ajalta. Julkaisu sisältää neljä singleä, joista jokaisella on vakaa kosketuspohja todellisuuteen, ja joista jokainen on julkaistu myös videona.

“Älkää jättäkö” julkaistiin marraskuussa itsenäisyyspäivän alla. Kappale kertoo karuin sanankääntein erään Puna-armeijan sotilaan kohtalon yhdessä talvisodan merkittävimmistä taisteluista Pelkosenniemellä. Sotilaan kerrotaan kummittelevan kohtalonsa sinetöimällä tapahtumapaikalla edelleen. Kappaleen on sanoittanut Jarkko Honkanen ja säveltänyt Esa Eloranta. Video kuvattiin Pudasjärven maisemissa marraskuisena lauantaina. Pohjoista työtiimiä täydensi Jukka Takalo käsikirjoittajana ja ohjaajana, ja Antti Pylväs kuvaajana.

“Elvis” näki päivänvalon tammikuussa. Kappale syntyi sanat edellä Mustajärven arkiaamuisella sauvakävelylenkillä vuoden lopulla, jolloin uutisvirtaa hallitsi tasan kaksi aihetta: korona ja Trump.

– Tuli yhtäkkiä mieleen, että mitähän Nixonin kanssa taannoin kaveerannut Elvis olisi tuuminut Trumpista. Hikipäässä sauvoin kotiin kynän ja paperin äärelle, että ehdin tallentaa tekstin ennen kuin unohdan sen, kertaa Mustajärvi osin humoristisen tekstin syntyä. Se on tuorein tähän mennessä julkaistuista liki 200 Mustajärven itsensä sanoittamasta kappaleesta.

Biisin on säveltänyt Ari “Kankku” Kankaanpää, ja se poikkeaa tyyliltään Mustajärven viimeaikaisesta vakavahenkisestä soolotuotannosta. Videon käsikirjoitus, kuvaus ja ohjaus on Petri Kyttälän käsialaa.

“Jos maailma on pystyssä huomenna” sai alkunsa puhelinkeskustelusta.

– Mullahan piti olla soolokiertue tänä keväänä. Puhuin Honkasen Jarkon kanssa puhelimessa ja totesin hänelle, että Rovaniemen keikalla nähdään, jos maailma on silloin vielä pystyssä. Viittasin tietysti koronaan. Lause jäi pyörimään Honkasen päähän ja hän kirjoitti siitä tekstin, kertoo Pate.

Honkasen sanoittama ja Elorannan säveltämä biisi kertoo rakkauden koikkivoipaisuudesta elämän tyrskyjen keskellä. Tiimiä täydensi jälleen Jukka Takalo video-ohjaajana. Kuvauksesta vastasi Jouni Soikkeli.

“Balladi kadonneesta” on Mustajärven neljän suoran grande finalé, miehen korona-aikana julkaiseman singlekimaran viimeinen osa. Nina Tapion kanssa levytetyn dueton takaa löytyy miehelle jo hyvin tuttu työpari Jarkko Honkanen ja Esa Eloranta.

Duettona esitetyn biisin sanoitus mukailee Lapissa kerrottavaa tarinaa eräällä sillalla kummittelevasta pitsihameisesta nuoresta naisesta, joka sumuisina öinä liftaa ohiajavien kyytiin. Kuka tuo nainen on ja mikä on hänen todellinen kohtalonsa, jää arvoitukseksi.

– Se on yksi niistä tuhansista kansan suussa kulkevista tarinoista, joissa jutun juonenkäänteet muuttuvat aina vähän kertojan mukaan, kommentoi Mustajärvi.

KATSO videot Paten YouTube-kanavalla TÄSTÄ
KUUNTELE “2021” – EP Spotifyssa TÄSTÄ

FACEBOOK