Etusivu » Uutiset » Pate Mustajärven uusi single ”Patarouva ja ässähai” enteilee keväällä julkaistavaa uutta albumia

Pate Mustajärven uusi single “Patarouva ja ässähai” enteilee keväällä julkaistavaa uutta albumia

Pate Mustajärven 56 ikävuoteen mahtuu paljon. Pitkälti toista tuhatta keikkaa, joista suurin osa Popedan nokkamiehenä ja 18 Popedan studioalbumia. Vaikka Pate on aina asettanut Popedan oman soolouransa edelle, on hän kuitenkin ehtinyt levyttää kahdeksan sooloalbumia ja vieraillut monien muiden suomalaisten solistien levyillä duettoja laulamassa.

Huhtikuussa 2013 näkee päivänvalon Paten yhdeksäs sooloalbumi, joka sai ytimekkään nimen “Patentoitu”! Ensimmäiseksi singleksi tältä albumilta valikoitui Jukka Takalon, Antti Lainaksen ja Vesa Holmalan nimenomaan Patelle räätälöimä “Patarouva ja ässähai”.

Pate ihastui kappaleeseen ensi kuulemalta “Nuoret miehet ovat tehneet minun näköiseni rallin. Ei mitään tusinaiskelmää tai turhaa tunteilua tai hienostelua. Muut saavat sofistikoitua tai itkeä tyynyyn, tämä biisi ei pyytele anteeksi mitään.”

Paten tulevalle albumille kerättiin ja tilattiin materiaalia melkein vuoden ajan. Biisejä oli tarjolla 50–60, joista loppusuoralle selvinneistä 30 biisistä Pate yhdessä tuottajan kanssa valitsi 16–18 levytettävää.  Niistä sitten 12 parasta tulevat päätymään albumille.

Pate on itse materiaalista todella innoissaan:
“Ensimmäinen soololevyni jolla ei ole yhtään vanhaa cover-versiota vaan kaikki kappaleet on sävelletty tätä levyä varten. Suomessa on hämmentävän paljon hienoja nuoria biisintekijöitä. Minulle oli melkoinen yllätys, kun huomasin että merkittävä osa levytettäviksi valituista kappaleista oli sellaisten biisinikkareiden tekemiä, joista en ole koskaan kuullutkaan.”

 

Kuuntele Spotifyssa: Pate Mustajärvi – Patarouva ja ässähai
Osta kappale iTunesista

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:
Kari Holmgren / Sony Music
kari.holmgren@sonymusic.com / 040 5306634

[singlepic id=11 w=200 h=200 float=]

FACEBOOK