Etusivu » Uutiset » PATEN UUSI SINGLE “LAVAROTAT” SYNTYI KORONAN KIRVOITTAMANA

PATEN UUSI SINGLE “LAVAROTAT” SYNTYI KORONAN KIRVOITTAMANA

Tänään Tampereen Nokia Arenalla järjestettävässä Raskasta joulua – konsertissa vieraileva Pate Mustajärvi julkaisee pandemia-ajan kokemusten kirvoittamana kappaleen Lavarotat.

Teksti on kirjoitettu kieli poskessa vakavasta aiheesta. Se kertoo esiintyvistä artisteista, joiden bileisiin kaikki haluavat, mutta jotka on helppo heittää nurkkaan kun bileet ovat ohi. Näinhän aluksi kävi, kun korona iski, toteaa Mustajärvi, joka kirjoitti tekstin alunperin Popedalle, mutta yhtyeen levytyssuunnitelmien muututtua päätti julkaista sen itse.

Kappaleen on säveltänyt Mustajärven soolokiertueilta tuttu kitaristi Ari Kankaanpää. Video kuvattiin Headline Recording studioilla Tampereella levytyksen yhteydessä. Kuvauksesta vastasi Petri Kyttälä.

Mustajärvi nousi Nokia Arenan lavalle edellisen kerran eilen Popedan päätettyä syyskiertueensa kotikaupunkiin. Miehen kalenterin täyttyessä sooloprojekteista, yhtye jää kesäkuun alkuun saakka kestävälle keikkatauolle.

Kalenterini on tupaten täynnä, mutta nämä soolojutut ovat mulle eräänlaista terapiaa, joten en valita, kuittaa Mustajärvi, joka esiintyy myös tulevan viikonlopun Raskasta joulua -konserteissa Jyväskylässä ja Helsingissä.

Vielä joulun alla elokuvateattereihin saapuu musiikintäyteinen animaatio Sing 2, jossa Mustajärvi kuullaan kärttyisän vanhan rokkitähden, leijonaherra Clay Callowayn roolissa. Elokuvan alkuperäisversiossa Callowayn ääniroolissa kuullaan Bono.

Tämä oli urani ensimmäinen dubbausrooli ja erittäin mukavaa vaihtelua normityöhön. Siistiä sisätyötä päiväsaikaan, sopivaa hommaa eläkeikäiselle rokkarille siis, naurahtaa Mustajärvi.

Lavarotat -kansi design: Jan “Örkki” Yrlund/Darkgrove Design

FACEBOOK